ukenru
uyefa-oprilyudniv-skhemu-rozpodilu-pributku-v-maybutnomu-sezoni-ligi-chempioniv

УЄФА оприлюднив схему розподілу прибутку в майбутньому сезоні Ліги чемпіонів

 • 8465 переглядiв

КИЇВ. 6 червня. УНН. УЄФА оприлюднив схему розподілу прибутку в Лізі чемпіонів УЄФА-2018/19 і назвав розміри виплат солідарності за відбіркові раунди, інформує УНН з посиланням на сайт Асоціації.

Валовий дохід від Ліги чемпіонів УЄФА-2018/19, Ліги Європи УЄФА-2018/19 і Суперкубка УЄФА-2018 оцінюється приблизно в 3,25 млрд євро.

З цієї суми для покриття організаційних витрат, пов'язаних з проведенням змагань, будуть відняті 295 млн, а 7 відсотків (227,5 млн) піде на виплати солідарності. З суми, що залишилася в розмірі 2,73 млрд 6,5 відсотків буде зарезервовано для європейського футболу і залишиться в УЄФА, а решта 93,5 відсотки будуть розподілені серед клубів, що беруть участь в турнірах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гвардіолу дискваліфікували на два матчі єврокубків

Ґрунтуючись на згаданому вище прогнозованому доході і схемі розподілу виплат, загальний розмір виплат учасникам єврокубків в сезоні 2018/19 складе 2,55 млрд євро. З них 2,04 млрд отримають учасники Ліги чемпіонів і матчу за Суперкубок УЄФА, а 510 млн євро підуть клубам Ліги Європи.

Між учасниками раунду плей-оф буде розподілено 30 млн євро. Кожен клуб, який вилетить, отримає фіксовану виплату у розмірі 5 млн євро.

Примітно, що бонус за кожну перемогу на груповому етапі становитиме 2,7 млн, за нічию - 0,9 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буффона дискваліфікували на три єврокубкові поєдинки

Варто відзначити, що виплати солідарності клубам, які не вийшли в єврокубки, реалізуються через національні асоціації і/або ліги. Ці команди отримають 4 відсотки від загальних доходів двох турнірів.

Прогнозується, що національні асоціації і/або ліги отримають в сумі 130 млн євро для розподілу серед клубів.

Нагадаємо, що напряму до групового етапу Ліги чемпіонів від України пробився донецький "Шахтар", а київське "Динамо" побореться за путівку через кваліфікацію.

Українські Національні Новини

Спорт