ukenru
uvyaznennya-u-gretsiyi-ukrayinskikh-moryakiv-u-mzs-zustrilisya-z-rodinami-areshtantiv

Ув'язнення у Греції українських моряків: у МЗС зустрілися з родинами арештантів

 • 7920 переглядiв

КИЇВ. 28 вересня. УНН. У четвер, 27 вересня, директор Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Погорельцев та новопризначений посол України в Греції Сергій Шутенко зустрілися з рідними українських моряків, які заарештовані та відбувають покарання на території Грецької Республіки, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби МЗС.

Повідомляється, що керівник консульської служби розповів про те, що робить МЗС для захисту прав ув'язнених у Греції моряків їх рідним.

Посол України запевнив, що "триматиме вирішення питань з моряками на особистому контролі, а також на доручення голови МЗС Павла Клімкіна буде посилено роботу дипустанови в Афінах з повернення на Батьківщину українців, звільнених з-під варти у Греції умовно-достроково".

Зазначається, що буде також активізовано співпрацю установи з громадою, зокрема, з представниками волонтерського руху.

Рідні моряків заявили, що стурбовані через те, наскільки довго триває слідство і розгляд справ у місцевих судах, а також через невиправдано суворі, на їхнє переконання, вироки цих судів, що визначають громадянам України дуже тривалі терміни ув’язнення, без взяття до відома грецькою стороною усіх обставин кожної конкретної справи, відсутністю кваліфікованих адвокатів та перекладачів, тощо.

Також вказано, що під час зустрічі радник голови Професійної спілки робітників морського транспорту України (ПРМТУ) Михайла Кірєєва розповів про план реалізації спільно з МЗС України проекту зі створення Національного центру протидії втягуванню громадян України – моряків до незаконних операцій за кордоном. Учасники заходу домовилися про організацію наступної зустрічі в Одесі.

Як повідомляв УНН, у Греції та Італії затримані понад 250 українських моряків.

Українські Національні Новини

Політика