ukenru
usi-regioni-rozrobili-plan-stvorennya-dodatkovikh-mists-u-sadochkakh-babak

Усі регіони розробили план створення додаткових місць у садочках – Бабак

 • 12796 переглядiв

КИЇВ. 2 червня. УНН. Кожен регіон розробив поетапний план створення додаткових місць у закладах дошкільної освіти. Окрім того, буде знижено вартість оренди для приватних закладів освіти, що вплине на ціну. Про це розповів голова комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак, передає УНН із посиланням на офіційний сайт політичної партії “Слуга народу”.

“Подолати черги, а також покращити якість дошкільної освіти та оновити її зміст – наше завдання. Сьогодні кожен регіон вже розробив поетапний план створення додаткових місць у закладах дошкільної освіти. Як саме? Шляхи різні: це або відкриття нових закладів, або реконструкція старих, або відкриття їх у пристосованих приміщеннях”, - наголосив Бабак.

Також він додав, що за останніми даними від регіональних органів управління освітою станом на 1 травня 2020 вдалося створити 1774 додаткових місць у ЗДО.

“Ми знижуємо вартість оренди для приватних закладів освіти. Тобто приватні садочки, як і державні, мають право брати в оренду державне і комунальне майно за 1% від оціночної вартості, а не за 10%, як є зараз. Зниження цієї вартості вплине на вартість навчання, покращить доступність освіти, збільшивши кількість місць у садочках і школах, та сприятиме підвищенню її якості. Це ще один шлях”, - додав Бабак.

Нагадаємо, комітет ВР з питань освіти рекомендував уряду і Фонду державного майна знизити вартість оренди для приватних закладів освіти. 

Українські Національні Новини

Суспільство