usaid-dopomozhe-iz-budivnytstvom-yevrokolii-mizh-polshcheiu-ta-ukrainoiu

USAID допоможе із будівництвом євроколії між Польщею та Україною

 • 51292 переглядiв

Україна побудує залізницю із євроколією з шириною 1435 мм від Мостиськ до Львова. Проєкт підтримали у США, і підтвердили свої наміри Меморандумом з Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Ця модернізація має на меті підвищити експортний потенціал України та інтеграцію до ЄС, включаючи як вантажні, так і пасажирські перевезення.

На дільниці від станції Мостиська, що знаходиться на кордоні з Польщею, до Львова (Скнилів). побудують євроколію шириною 1435 мм. Реалізації проєкту сприятиме USAID, з якою Україна вже підписала Меморандум про співпрацю. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, передає УНН.

Одна з важливих задач для збільшення експортної спроможності – модернізація та заміна колій, у разі необхідності – побудова нових. Підписання Меморандуму з USAID матиме відчутний вплив на відновлення української економіки та сприятиме євроінтеграційним процесам загалом. Також важливо, що ця колія використовуватиметься не тільки для вантажних, але й для пасажирських перевезень у напрямку країн ЄС.

 – прокоментував Віцепрем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Деталі

24 листопада Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) та Укрзалізниця за участі віцепремʼєра з відновлення Олександра Кубракова та Посла США Бріджит Брінк підписали Меморандум про взаєморозуміння.

Згідно з ухваленим документом USAID допоможе модернізувати дільницю від станції Мостиська, яка знаходиться на кордоні з Польщею, до Львова (Скнилів). Першим етапом стане створення техніко-економічного обґрунтування проєкту.

Першим етапом реалізації цього задуму має стати створення техніко-економічного обґрунтування проєкту.

Подальший проєкт розвитку включатиме сполучення євроколії Мостиська–Скнилів з Ужгородом, Ковелем, Чернівцями, а на більш пізньому етапі – й з Києвом та сходом України.

Крім того, відповідно до пдписаного меморандуму, USAID сприятиме подальшій інтеграції української залізниці до системи TEN-T.

Додатково

За даними Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України від початку широкомасштабного вторгнення USAID - US Agency for International Development надало Уряду України допомогу вартістю понад $21,7 млрд. USAID – одним із найбільших двосторонніх донорів України.

Укрзалізниці USAID передав 105 дизель-генераторів. Також Укрзалізниця та DAI Global підписали меморандум щодо реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги "Економічна підтримка України", що також фінансується USAID.

Тетяна Салганік

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    USAID допоможе із будівництвом євроколії між Польщею та Україною

     • 51292 переглядiв

    Кримський міст приречений - голова СБУ

     • 37678 переглядiв

    "Слуга" Одарченко вийшов із СІЗО: за нього внесли 15 млн грн застави

     • 33955 переглядiв