ukenru
uryad-zatverdiv-mekhanizm-pidvischennya-pensiy-dlya-osib-z-velikim-stazhem

Уряд затвердив механізм підвищення пенсій для осіб з великим стажем

 • 13411 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Кабінет міністрів України закріпив механізм підвищення пенсій для людей, які мають великий стаж, але через невеликі зарплати наразі отримують низьку пенсію. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні уряду, передає УНН з посиланням на Урядовий портал.

За даними прес-служби уряду, Кабінет міністрів України остаточно закріпив механізм підвищення пенсій для людей, які мають великий стаж, але протягом всього робочого періоду отримували невеликі зарплати.

"Сьогодні ми приймаємо рішення, що 2,5 млн українців отримають підвищення і їхня пенсія становитиме не менше 2 тис. грн. З жовтня 2017 року – це вже 5-й перерахунок. Нам також вдалося відмінити оподаткування пенсій і зняти з порядку денного вимогу підвищення пенсійного віку", – заявив Прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За словами глави Уряду, вже з 1 липня жінки, які мають стаж понад 30 років, і чоловіки зі стажем понад 35 років отримають підвищення пенсій. В середньому пенсія складатиме не менше 2 тис. грн. Це буде черговий етап перерахунку пенсій, і далі збільшення відбуватиметься в автоматичному режимі.

Нагадаємо, раніше УНН повідомляв, що Кабінет міністрів України фіналізував рішення про підвищення пенсій громадянам, які мають великий стаж роботи, але невеликі пенсії через невеликі зарплати.

Українські Національні Новини

Економіка