ukenru
uryad-vidiliv-ponad-4-mln-grn-dlya-pridbannya-zhitla-vpo

Уряд виділив понад 4 млн грн для придбання житла ВПО

 • 17101 переглядiв

КИЇВ. 10 жовтня. УНН. Кабінет міністрів виділив понад 4 млн грн на придбання житла внутрішньо переміщеним особам. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

"Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 9 жовтня, розподілив субвенції з державного бюджету більше 4 мільйонів гривень для придбання житла внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ще 1,7 мільйона гривень виділять на це місцеві бюджети. За ці кошти планується придбати 23 квартири та 8 будинків для тимчасового проживання 90 ВПО", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що купівля житла планується у населених пунктах:

▪️ Луганської областi: вiйськово-цивiльна адміністрація міста Золоте та села Катеринiвка;

▪️ Харківської області: Олексіївська сільська рада;

▪️ Донецької області: Шахівська сільська рада, Сіверська міська рада, Лиманська міська рада, Іллінівська сільська рада;

▪️ Харківської області: Близнюківська селищна рада;

▪️ Херсонської області: Скадовська міська рада;

▪️ Житомирської області: Овруцька міська рада;

▪️ Полтавської області: Оржицька сільська рада;

▪️ Чернігівської області: Городнянська міська рада.

Вказано, що законом України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" за бюджетною програмою "Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо підтримки територій, що зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України" заплановано виділити 20 мільйонів гривень. З них 12,6 мільйонів гривень раніше були виділені через розподіл субвенції з державного бюджету. Передбачається, що у 2020 році за рахунок коштів субвенції буде придбано 84 об’єкти нерухомого майна, що дасть змогу забезпечити 260 ВПО тимчасовим житлом.

Нагадаємо, 25 вересня у Верховній Раді зареєстрували законопроект "Житлові приміщення для ВПО", який реалізується за допомогою фінансового співробітництва із Німеччиною.

Українські Національні Новини

Політика