ukenru
uryad-spryamuvav-ponad-750-mln-grn-na-zabezpechennya-zasobami-reabilitatsiyi-osib-z-invalidnistyu

Уряд спрямував понад 750 млн грн на забезпечення засобами реабілітації осіб з інвалідністю

 • 13596 переглядiв

КИЇВ. 1 жовтня. УНН. Уряд спрямував додаткові 756,9 млн гривень на забезпечення технічними засобами реабілітації дорослих та дітей з інвалідністю. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу Міністерства соціальної політики України.

"Залишки коштів, що планувалися на покриття субсидій у січні – липні поточного року уряд спрямував на забезпечення технічними засобами реабілітації дорослих та дітей з інвалідністю", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що станом на сьогодні вже майже 37 тис. осіб з інвалідністю, в тому числі близько 8 тисяч дітей, не отримали необхідні засоби на суму понад 468 млн гривень у зв’язку з обмеженим ресурсом коштів на цей напрямок.

"Спрямування додаткових 756,9 млн гривень на програму 2507030 "Заходи із соціальної, трудової та професійної реабілітації осіб з інвалідністю", за напрямом "Забезпечення окремих категорій населення України технічними та іншими засобами реабілітації" дозволить забезпечити стовідсоткову потребу осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю, у технічних засобах реабілітації", - додали в Мінсоцполітики.

Нагадаємо, Кабінет міністрів схвалив проект постанови, що удосконалює процедуру призначення компенсації послуги "муніципальна няня" та забезпечує підтримку працюючих батьків та опікунів, які мають дітей віком до 3-х років.

Українські Національні Новини

Політика