ukenru
uryad-ponoviv-provedennya-mizhnarodniy-konkurs-baletu-imeni-serzha-lifarya

Уряд поновив проведення міжнародного конкурсу балету імені Сержа Лифаря

 • 6820 переглядiв

КИЇВ. 4 квітня. УНН. Кабінет міністрів України схвалив проект постанови "Про Міжнародний конкурс балету імені Сержа Лифаря". Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу Мінкульту.

"Уряд на своєму засіданні 3 квітня схвалив проект постанови "Про Міжнародний конкурс балету імені Сержа Лифаря", розроблений за ініціативою Міністерства культури України", - йдеться в повідомленні.

Проектом акта передбачено проведення в Україні раз на два роки Міжнародного конкурсу балету імені Сержа Лифаря, який сприятиме розвитку та популяризації національної культури, підтримці талановитої творчої молоді, розширенню міжнародних культурних зв’язків, пропаганди кращих зразків класичного і сучасного хореографічного мистецтва, увічнення пам’яті видатного артиста, балетмейстера і теоретика танцю ХХ століття Сержа Лифаря.

Міжнародний конкурс балету імені Сержа Лифаря - це конкурс молодих артистів балету і хореографів, вперше його провели у 1994 році.

З 2006 року конкурс не проводився. За ініціативи народного артиста України Вадима Писарєва у 2011 році було поновлено проведення конкурсу, однак через напружену ситуації в країні та відсутність належного фінансування з 2014 року конкурс не проводився.

Нагадаємо, міністерство культури внесло італійського співака Аль Бано (Альбано Каррізі) до переліку осіб, які створюють загрозу для нацбезпеки.

Українські Національні Новини

Суспільство