ukenru
uryad-pogodiv-subventsiyi-mistsevim-byudzhetam-na-scho-spryamuyut-groshi

Уряд погодив субвенції місцевим бюджетам: на що спрямують гроші

 • 19094 переглядiв

КИЇВ. 3 лютого. УНН. Кабінет міністрів України затвердив умови та порядок надання 6 мільярдів гривень субвенції місцевим бюджетам, інформує кореспондент УНН.

Цитата:

“Уряд затвердив порядок та умови надання субвенції місцевим бюджетам на соціально-економічний розвиток. У бюджеті на цей рік на відповідні проєкти закладено 6 млрд грн”, - прокоментував подію глава уряду Денис Шмигаль.

Деталі

Субвенції можна буде спрямовувати:

  • на будівництво та реконструкцію соціальної інфраструктури;
  • на придбання медичного обладнання або комунального транспорту;
  • на проєкти з енергоефективності та енергозбереження;
  • на природоохоронні та екологічні проекти;
  • на інші цілі, які сприятимуть розвитку громад та підвищення комфорту, безпеки та добробуту українців.

Доповнення

Бюджетом-2021 передбачено видатки на трансферти місцевим бюджетам, зокрема субвенцію на соціально-економічний розвиток окремих територій — передбачено 6 млрд грн; субвенцію на покращення доступу до інтернету в сільській місцевості — передбачено за загальним фондом 500 млн грн. При цьому зменшено видатки за загальним фондом бюджету, зокрема, на Державний фонд регіонального розвитку — на 4,86 млрд грн (за даними уряду, у зв’язку із передбаченням субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій).

У вересні 2020 року Кабінет міністрів схвалив законопроект, який стосується реформи Державного фонду регіонального розвитку із розподілом його на три частини.

Українські Національні Новини

Політика