ukenru
uryad-frantsiyi-provede-pensiynu-reformu-bez-golosuvannya-v-parlamenti

Уряд Франції проведе пенсійну реформу без голосування в парламенті

 • 12266 переглядiв

КИЇВ. 1 березня. УНН. Уряд Франції заявив в суботу, що просуватиме непопулярну пенсійну реформу президента Еммануеля Макрона без голосування в парламенті після того, як опозиція внесла понад 40 000 поправок до законопроекту. Про це повідомляє УНН з посиланням на Euronews.

Прем'єр-міністр Едуар Філіп назвав це вивертом для блокування документа і заявив, що вдасться до статті 49.3 конституції Франції від 1958 року, яка дозволяє уникнути цього.

"Отримавши 29 лютого дозвіл Ради міністрів, я вирішив покласти на уряд відповідальність за проведення законопроекту, що встановлює єдину універсальну пенсійну систему. Але не для того, щоб покласти край будь-яких дебатів, а щоб покласти край цьому етапу дебатів", - сказав Філіп.

Реформа, покликана стати найбільшим переглядом французької пенсійної системи з часів Другої світової війни, викликала хвилю вуличних протестів та страйків, в тому числі і в державному секторі. Поступки влади, які виключили з проекту реформи пункт про підвищення пенсійного віку, не задовольнили протестуючих.

Заява Філіпа застало законодавців зненацька і викликала бурхливе невдоволення лівої опозиції, яка заявила, що подасть позов проти уряду.

Нагадаємо, уряд Франції схвалив проєкт пенсійної реформи на тлі чергових протестів.

Українські Національні Новини

Новини Світу