uryad-daniyi-dozvoliv-kilkom-kompaniyam-zberigati-co2-pid-pivnichnim-morem

Уряд Данії дозволив кільком компаніям зберігати CO₂ під Північним морем

 • 606804 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Уряд Данії дозволив декільком компаніям зберігати CO₂ під морським дном Північного моря, передає УНН з посиланням на Spiegel.

Деталі

Данія надала початкові дозволи, які дають компаніям право зберігати CO2 під морським дном Північного моря у великих масштабах. У понеділок данське міністерство клімату заявило, що дозвіл отримала група TotalEnergies та консорціумом компаній Ineos та Wintershall Dea.

Тому очікується, що в рамках цих двох проєктів з 2030 року під датською частиною Північного моря можна буде щорічно зберігати до 13 млн. тонн вуглекислого газу.

Датське енергетичне агентство рекомендувало Міністерству видати зазначеним компаніям перші три дозволи на дослідження масштабного сховища CO₂ у Північному морі.Це є важливим кроком до реалізації датської стратегії CCS.

Проєкт TotalEnergies має назву Bifrost. Це проєкт консорціуму Ineos та Wintershall Dea – Greensand. Два місяці тому Greensand отримала схвалення від енергетичного відомства на пілотний проєкт зі зберігання до 15 000 тонн CO₂ на колишньому нафтовому родовищі у Північному морі.

Українські Національні Новини

Новини Світу

    Популярні

    Новини по темі

    Зеленський поговорив із президентом Азербайджану: деталі

     • 515538 переглядiв