ursula-fon-der-liaien-ocholyla-reitynh-forbes-100-naivplyvovishykh-zhinok-svitu

Урсула фон дер Ляєн очолила рейтинг Forbes "100 найвпливовіших жінок світу"

 • 37133 переглядiв

Журнал Forbes оприлюднив список найвпливовіших жінок світу 2023 року. Рейтинг очолила президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Про це пише УНН, з посиланням на Forbes.    

Деталі

На першому місці рейтингу опинилась  — Урсула фон дер Ляєн, яка стала першою жінкою на посаді президента Єврокомісії та відповідає за законодавство, що стосується понад 450 мільйонів європейців.

На другому місці  — президентка Європейського Центрального банку Крістін Лагард. Вона теж є першою жінкою на цій посаді. Як голова європейської монетарної політики Лагард бореться "з критичним випробуванням — забезпеченням економічного зростання в умовах високої інфляції".

Зрештою трійку лідерок замикає віцепрезидентка США Камала Гарріс, яка стала першою жінкою, першою темношкірою та першою американкою південноазіатського походження на цій посаді. 

Доповнення 

Зазначається, що цей список визначався за чотирма основними показниками: гроші, ЗМІ, вплив і сфери впливу.

Для політичних лідерів ми зважили валовий внутрішній продукт і населення; для керівників компаній вирішальними були доходи, оцінка та кількість працівників. Згадування в ЗМІ та соціальне охоплення були проаналізовані для всіх. Результат: 100 жінок, які формують політику, продукти та політичні бої, які визначають наш світ

 - пояснили в журналі.

Нагадаємо

Журнал Time назвав "Людиною року 2023" американську співачку Тейлор Свіфт.

Володимир Омельченко

Суспільство

    Популярні

    Новини по темі

    Апеляційний суд залишив Дубінського під вартою

     • 30357 переглядiв

    Pantone назвав головний колір 2024 року

     • 32139 переглядiв