uriad-prodovzhyv-sproshchenyi-poriadok-finansuvannia-bezpeky-y-oborony

Уряд продовжив спрощений порядок фінансування безпеки й оборони

 • 26210 переглядiв

Уряд України продовжив спрощені процедури фінансування сектору безпеки та оборони в умовах воєнного стану, що дозволить вносити зміни до бюджету на 2024 рік за потреби. Процес також передбачає мінімізацію документації для захисту конфіденційної інформації.

Уряд прийняв постанову, що передбачає продовження використання спрощених процедур фінансування сектору національної безпеки й оборони на період воєнного стану. Про це повідомило міністерство фінансів України, передає УНН.

Деталі

Наразі для головних розпорядників коштів, що належать до сектору безпеки й оборони, передбачено можливість коригування видатків у межах затвердженого обсягу бюджетних призначень на 2024 рік. Це буде здійснюватися шляхом внесення змін до розпису бюджету відповідно до заявлених потреб головного розпорядника коштів.

Також дозволено затверджувати власним рішенням кошториси, плани асигнування загального фонду бюджету та інших окремих документів.

На додачу постанова мінімізує перелік документів для проведення Казначейством окремих платежів Міністерства оборони для недопущення витоку інформації, розголошення якої під час дії воєнного стану несе загрозу національній безпеці та призупинить на період воєнного стану внесення змін до паспортів бюджетних програм щодо видатків на безпеку і оборону та подання Мінфіну звітності про їх виконання.

Після припинення/скасування воєнного стану відповідні процедури будуть відновлені, зазначили у Мінфіні.

Ще низку товарів військового призначення звільнили від ПДВ та мита до 2025 року: які саме22.12.23, 16:30

Ганна Оніщенко

Політика

    Популярні

    Новини по темі