uriad-moravetskoho-ne-otrymav-votumu-doviry-u-seimi-polshchi

Уряд Моравецького не отримав вотуму довіри у Сеймі Польщі

 • 29427 переглядiв

Уряд прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького не отримав вотум довіри у Сеймі, отримавши 266 голосів "проти" і 190 "за". Очікується, що невдовзі Моравецький піде у відставку, а Дональду Туску буде доручено сформувати новий уряд.

Уряд партії "Право і Справедливість" (PiS) Матеуша Моравецького не отримав вотум довіри у нижній палаті польського парламенту. Про це повідомляє РАР, передає УНН.

Деталі

266 депутатів Сейму проголосували "Проти" довіри до уряду Моравецького, "За" були 190 депутатів. Ніхто не утримався.

Засідання Сейму розпочалося після 10 години ранку. Першим питанням була промова прем'єр-міністра Матеуша Моравецького, в якій він підсумував успіхи своєї команди і висловив бачення Польщі Майбутнього. Промова тривала трохи більше години.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Reuters: при Туску як прем'єрові Польщі очікується потепління у відносинах з ЄС 

Після виступів депутатів парламентарі ставили питання. Наступним пунктом було голосування про довіру уряду.

Польські ЗМІ допускають, що тепер Моравецький піде у відставку, а Сейм дасть доручення сформувати новий уряд лідеру парламентської більшості Дональду Туску.

Доповнення

Наступним пунктом порядку денного буде обрання прем'єр-міністра і наступні, знову ж таки 10- і 5-хвилинні, виступи фракцій і груп.

Голосування за нового прем'єра має відбутися між 18:45 і 19:00 за місцевим часом. Після цього буде ще година для виступів депутатів.

Нагадаємо

У Польщі 15 жовтня відбулися парламентські вибори. Президент країни Анджей Дуда доручив сформувати уряд Матеушу Моравецькому, представнику PiS, яка перемогла на виборах, і 27 листопада прийняв присягу у нового уряду.

Уряд Моравецького має два тижні, щоб отримати вотум довіри у Сеймі, якщо це не вдасться, наступним право формувати новий кабінет міністрів матиме Дональд Туск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дональд Туск представить склад нового уряду Польщі у п’ятницю - ЗМІ

Володимир Омельченко

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Уряд Моравецького не отримав вотуму довіри у Сеймі Польщі

     • 29427 переглядiв

    У Дніпрі чути вибухи - ЗМІ

     • 35905 переглядiв

    Ситуація дійсно складна: експерт про допомогу США для України

     • 38037 переглядiв