ukenru
unn-pereviriv-ukrayinsku-kuryatinu

УНН перевірив українську курятину

 • 48338 переглядiв

КИЇВ. 21 січня. УНН. Українців часто лякають наявністю антибіотиків і гормонів в курятині. При чому, вважається, що домашня курятина, на відміну від промислової, в цьому плані безпечніша. Чи так це насправді, УНН вирішив перевірити в рамках власної експертизи.

Для цього 11 січня була здійснена контрольна закупівля курятини. На ринку і в магазинах було відібрано 4 зразка, від популярних брендів до домашньої курятини, вирощеної в приватному господарстві.

Зразок № 1 "Наша Ряба"

Зразок № 2 "Чебатурочка"

Зразок № 3 "Гаврилівські курчата"

Зразок № 4 домашня курятина з ринку

Далі всі ці зразки були відправлені до Державного науково-дослідного інституту на перевірку. Щоб переконатися, що ніякої підробки під час експерименту не було, УНН дає безперервне відео - не стільки інформативне, скільки підтверджуюче об'єктивний процес.

Для перевірки курятини на наявність гормонів, антібітіков і небажаних мікроорганізмів Інституту знадобилося кілька днів. Результати аналізів наведені нижче.

Всі зразки виявилися без гормонів та антибіотиків. Більше того, промислова курятина нічим не відрізняється від домашньої, тому вважати її "наколотою" або "напічканою" - підстав немає.

Про це, нагадаємо, говорив недавно і педіатр Євген Комаровський. За його словами, ганятися за домашньою курятиною не варто, тим більше, якщо нічого невідомо про умови її утримання.

А ось, наприклад, фахівець з якості харчових продуктів Юлія Шумилова-Мовчан і зовсім вважає, що промислова курятина може поступатися домашній за смаковими якостями, але щодо безпеки точно виграє.

"Органічну, сільську курку варто купувати тільки в тому випадку, якщо ви впевнені в людині, яка її виробляє. У будь-якому іншому випадку купуйте бройлера, це - безпечно", - вважає Шумилова-Мовчан.

Українські Національні Новини

Суспільство