unikalnist-opz-visokoklasni-fakhivtsi-rozkidatisya-yakimi-nepripustimo-gorbunenko

Унікальність ОПЗ - висококласні фахівці, розкидатися якими неприпустимо - Горбуненко

 • 4566 переглядiв

КИЇВ. 26 червня. УНН. Унікальна особливість Одеського припортового заводу - висококласні фахівці з вищою освітою, на підготовку яких йде кілька років. Подібними кадрами неприпустимо розкидатися, а в рамках майбутньої приватизації ОПЗ необхідно забезпечити соціальні гарантії для персоналу. Про це в авторській колонці на "НВ Бізнес" заявив Олександр Горбуненко, генеральний директор і керуючий партнер компанії "Агро Газ Трейдинг", яка є постачальником природного газу на ОПЗ за давальницькими схемами.

"Унікальність Одеського припортового заводу - це ще й люди, висококласні оператори з вищою освітою, на спеціальну підготовку яких йде близько 2 років. Такими професіоналами розкидатися не можна. Майже три тисячі заводчан залежать від постійного завантаження підприємства. Вона означає для них стабільну роботу, зарплату і впевненість у завтрашньому дні. Колектив заводу об'єднаний в досить згуртовану і активну профспілкову організацію, чия думка обов'язково має бути почута при підготовці до аукціону. У перелік інвестиційних зобов'язань майбутніх власників має сенс включити соціальні гарантії для персоналу. Це як мінімум збереження існуючого соцпакета на отримання медичних та рекреаційних послуг ", - вважає Горбуненко.

На думку Горбуненко, ідеальної схеми приватизації ОПЗ не існує, але за підсумком у виграші повинні залишитися всі - держава, завод і його трудовий колектив, майбутній інвестор.

"Ідеального рецепту приватизації Одеського припортового заводу немає. Ясно, що він повинен враховувати ряд ключових вимог. Це збереження цілісності виробничих ланцюжків. Одночасно - надання їм гнучкості та динамічності відповідно до мінливими умовами ринку. А також дотримання інтересів трудового колективу. На цих трьох китах і необхідно будувати діалог з усіма залученими сторонами: профкомом ОПЗ, інвестиційним радником Фонду держмайна, інвестиційним і бізнес-спільнотою. Тому що істина народжується тільки у відкритій і компетентної дискусії ", - заявив Горбуненко.

ОПЗ знаходиться в управлінні Фонду державного майна України. Радником з приватизації ОПЗ є компанія Pericles Group Advisory.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    У Києві з 1 липня відкривають центральні бібліотеки

     • 15510 переглядiв

    У столиці п’яний чоловік жорстоко побив 6-річного хлопчика

     • 21326 переглядiв