umierov-zustrivsia-z-ministramy-oborony-danii-ta-niderlandiv-obhovoryly-f-16-ta-investytsii-v-ukrainsku-oboronku

Умєров зустрівся з міністрами оборони Данії та Нідерландів: обговорили F-16 та інвестиції в українську оборонку

 • 21792 переглядiв

Умєров підкреслив, що ключове питання зустрічі: передача Україні винищувачів F-16. Також сторони обговорили питання інвестицій в оборонну індустрію України.

На полях саміту НАТО у Вашингтоні, міністр оборони України Рустем Умєров зустрівся з міністром оборони Данії Трольсом Лундом Поульсеном та міністром оборони Нідерландів Рубеном Брекельмансом. Про це пише УНН з посиланням на заяву українського міністра у Facebook.

Деталі 

Умєров підкреслив, що ключове питання зустрічі: передача Україні винищувачів F-16.

Готуємося зустрічати сучасні винищувачі в українському небі. Впевнений, що ці літаки значно зміцнять захист наших міст від російського ракетного терору та посилять можливості Сил оборони України в небі

- підкреслив Умєров.

Також сторони обговорили питання інвестицій у оборонну індустрію України. Міністр оборони України підкреслив, що Данія — перша країна НАТО, яка напряму фінансуватиме українські виробництва озброєння та боєприпасів.

Вже найближчим часом буде підписано перший контракт  

- впевнений очільник Міноборони. 

За його словами, наступним пріоритетом є створення спільних підприємств. Сторони обговорили модель спільного інвестування у виробництво озброєння, що допоможе посилити нашу обороноздатність.

Для цього Міноборони створює "Оборонний фонд", яким стане головним партнером для наших іноземних союзників в питанні створення спільних підприємств

- підсумував Рустем Умєров. 

Нагадаємо

Нідерланди виділяють додаткові 300 мільйонів євро на закупівлю боєприпасів для F-16, які вони найближчим часом постачатимуть Україні в тому числі. 

Володимир Омельченко

Війна

    Популярні

    Новини по темі