umierov-podiakuvav-norvehii-ta-velykii-brytanii-za-stvorennia-koalitsii-morskykh-syl-i-zasobiv-na-pidtrymku-ukrainy

Умєров подякував Норвегії та Великій Британії за створення Коаліції морських сил і засобів на підтримку України

 • 174569 переглядiв

Міністр оборони України Рустем Умеров висловив вдячність Великій Британії та Норвегії за те, що вони очолили створення Коаліції морських сил, спрямованої на захист моря та узбережжя України, включаючи такі ініціативи, як надання тральщиків та посилення військово-морського потенціалу. Коаліція має на меті забезпечити морську безпеку та запобігти російським загрозам у Чорному морі.

Міністр оборони Рустем Умєров подякував колегам з Великої Британії та Норвегії за лідерство у створенні Коаліції морських сил і засобів задля захисту українського моря та узбережжя. Слова міністра цитує пресслужба оборонного відомства, передає УНН.

"Ми довели, що можемо нанести значну шкоду агресору на морі. Ми маємо потужний потенціал розвитку технологій у ракетній та військово-морській галузі. Разом з нашими партнерами ми можемо розвивати морську авіацію, надійну берегову оборону та інші спільні потужності. Серед першочергових завдань – зробити узбережжя Чорного моря безпечним від морських мін", 

- заявив Рустем Умєров.

Деталі

У Міноборони України відзначили, що в рамках цієї Коаліції нашій державі Велика Британія надасть два мінних тральні кораблі класу Sandown, 23 швидкісних катери та 20 дволанкових гусеничних всюдиходів Bandvagn BvS 10 (Viking).

"Наша перемога залежить від технологічної переваги над ворогом. Росія не повинна почуватися в безпеці в жодній частині Чорного моря", 

– підкреслив Міністр оборони.

Український міністр оборонного відомства відзначив, що морська безпека в Чорному морі є опорою регіональної та глобальної безпеки. А розвиваючи цю коаліцію, Україна зможе запобігти втручанню росії у свободу судноплавства та посилити захист морських шляхів, зокрема й зернового коридору.

Контекст

В ніч на понеділок норвезький уряд опублікував пресреліз про укладання коаліції під головуванням Норвегії та Великої Британії. Відповідно до опублікованої заяви, країни об’єднали зусилля та створили коаліцію, аби допомогти Україні модернізувати систему військово-морської оборони та забезпечити захист моря та узбережжя. 

Тетяна Салганік

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Дональда Туска обрали новим прем'єром Польщі

     • 37476 переглядiв