ukenru
ukrzaliznitsya-zaklikala-openstreetmap-vipraviti-pomilku-schodo-nekorektnogo-vidobrazhennya-krimu-na-kartakh-servisu

Укрзалізниця закликала OpenStreetMap виправити помилку щодо некоректного відображення Криму на картах сервісу

 • 14101 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. Укрзалізниця закликала міжнародний проект OpenStreetMap, картами якими вони користуються якнайшвидше виправити помилку щодо некоректного відображення АР Крим на мапах сервісу. Про це УНН повідомляє з посиланням на пресслужбу Укрзалізниці.

Цитата

"АТ "Укрзалізниця" звертається до OpenStreetMap з проханням розібратися в питанні щодо некоректного відображення АР Крим на мапах сервісу. Наразі зазначений безкоштовний сервіс перевізник, як і багато міжнародних комерційних та державних компаній, використовує для відображення інформації", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Наголошується, що АР Крим — це невід’ємна частина України, і її некоректне відображення на будь-яких сервісах, зокрема електронних мапах, є неприпустимим.

Зазначається, що наразі фахівці Укрзалізниці вже змінили API сервісу з коректним відображенням мапи України. Крім того, за дорученням нового керівництва Укрзалізниці фахівці компанії проводять повну ревізію електронних сервісів компанії. Зокрема, на фінальній стадії знаходяться роботи щодо впровадження оновленого сайту компанії.

"Укрзалізниця закликає якнайшвидше виправити помилку на мапі міжнародного проєкту OpenStreetMap", - наголошується в повідомленні.

Що було до цього

4 лютого, на інтерактивній карті OpenStreetMap, яку використовує сайт Південно-Західної залізниці УЗ, територія окупованого Криму АР Крим була позначена як "Південний федеральний округ Росії".

Варто нагадати

У 2018 році картографічний сервіс OpenStreetMap вже приписував тимчасово окупований Крим до адміністративних кордонів Росії.

Українські Національні Новини

Політика