ukrenerho-zaklykaie-vykorystovuvaty-enerhozatratni-prylady-vden-z-1100-do-1500

Укренерго закликає використовувати енергозатратні прилади вдень - з 11:00 до 15:00

 • 12490 переглядiв

В українській енергосистемі найкраща ситуація з 11:00 до 15:00, коли працюють сонячні електростанції. Укренерго рекомендує використовувати потужні електроприлади в цей час для збалансування енергосистеми.

В українській енергосистемі наразі найкраща ситуація спостерігається у денні години – з 11:00 до 15:00. На додачу до інших потужностей в цей час ефективно працюють сонячні електростанції. Тому Укренерго закликає використовувати енергозатратні прилади у денні години. Про це повідомляє УНН.

Деталі

В Укренерго вказали, що 30 липня – перший день в цьому місяці, коли відключень електроенергії немає. За умов відсутності масованих атак, упродовж серпня-жовтня таких днів буде більше, або нетривалі обмеження будуть лише у вечірні години.

Як зазначається, причина покращення ситуації – в системі стало більше енергії завдяки виходу з ремонту двох блоків на атомних станціях, а споживання знизилося через похолодання.

Найкраща ситуація в українській енергосистемі зараз у денні години – з 11:00 до 15:00. Це час, коли на додачу до інших потужностей ефективно працюють сонячні електростанції. В той час, як ранкові та вечірні години доби потребують більших потужностей для покриття споживання в країні. Тож ощадливе споживання в ці години доби дозволить збалансувати енергосистему та обійтися без запровадження графіків

- заявили в Укренерго. 

В компанії закликали перенести користування потужними електроприладами – прасками, пральними машинами, електрочайниками, електроплитами та іншими девайсами на період з 11:00 до 15:00 години щодня.

Це дозволить зменшити навантаження на енергосистему, вважають в Укренерго. 

Втім зауважили, що така рекомендація актуальна саме зараз. "Ситуація в енергосистемі може змінюватися. Це залежить від наслідків подальших російських атак, а також від погодних умов, які впливають на рівень споживання електроенергії в країні", - додали в компанії. 

Вересень та жовтень можуть пройти без відключень електроенергії – Кудрицький 26.07.24, 17:15

Тетяна Краєвська

Суспільство

Популярні

Новини по темі