ukenru
ukrenergo-zrobilo-zapit-na-avariynu-dopomogu-zi-slovachchini

"Укренерго" зробило запит на аварійну допомогу зі Словаччини

 • 17030 переглядiв

КИЇВ. 11 листопада. УНН. "Укренерго" для забезпечення операційної безпеки та уникнення відключення споживачів "острова Бурштинської ТЕС" зробило запит на аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини. Про це УНН повідомляє з посиланням на НЕК "Укренерго".

Цитата

"Сьогодні, 11 листопада з 16:00 диспетчерський центр НЕК "Укренерго" для забезпечення операційної безпеки та уникнення відключення споживачів "острова Бурштинської ТЕС" активував аварійну допомогу з енергосистеми Словаччини величиною 100 МВт", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що причиною цього стало аварійне відключення через свищі в котлах о 4:14 блоку №9 та о 8:24 блоку №4 "ДТЕК Бурштинської ТЕС".

В результаті, станом на 13:00 в аварійному ремонті перебувало відразу 4 блоки Бурштинської ТЕС та ще 3 — в поточному ремонті. Загалом, лише 5 блоків Бурштинської ТЕС знаходяться в роботі. Відповідно, для покриття потреб у електроенергії решти споживачів в зоні "острова Бурштинської ТЕС НЕК "Укренерго" попросило про аварійну допомогу.

"При цьому перед активацією аварійної допомоги на Бурштинській ТЕС достроково було виведено з ремонту енергоблок №2. Відповідно після того, як зазначений блок буде завантажено до потужності 100 МВт, аварійну допомогу в "острів Бурштинської ТЕС" можна буде деактивувати", - зазначається в повідомленні.

В "Укренерго" повідомляють, що Бурштинська ТЕС є основним джерелом виробництва електроенергії в острові "Бурштинської ТЕС" (до 90% виробництва, крім того, в реконструкції знаходиться Теребле-Ріцька ГЕС, а Калуська ТЕЦ працює з мінімальним навантаженням через обмежені запаси палива).

Доповнення

З 6 листопада Білорусь відновила постачання електроенергії в Україну, які здійснюватимуться протягом листопада.

Постачання електроенергії з Білорусі здійснювалося 2 листопада в рамках договору через ситуацію на енергоблоках теплових електростанцій. Орієнтовний обсяг аварійної допомоги складає близько 3 500 МВт·год.

Українські Національні Новини

Суспільство