Згідно із прогнозом аналітиків, споживання курятини в поточному році складе 1 млн 130 тис. тонн. Це — на 6,1% більше, ніж в 2019 році.
При цьому, споживання свинини в Україні залишиться на колишньому рівні, вважають експерти. У 2020 році воно складе 749 тис. тонн.
Що стосується яловичини — споживання продукту впаде — на 3,4%. У 2020 році українці з’їдять всього 279 тис. тонн продукту.
Дані аналітичного агентства свідчать також про те, що за останні 5 років в Україні споживання курятини зросло на 9,6%, а споживання свинини і яловичини — впало на 0,1% і 27,3% відповідно.
Нагадаємо, найбільший виробник курятини в Україні, компанія “МХП” в 2019 році збільшила виробництво на 18% до 729 тис. тонн.
МХП пов’язує свою продуктивність з запуском двох додаткових майданчиків (бригад), як частини другої черги Вінницького птахокомплексу. На будівництво цих тваринницьких комплексів птахофабрика в минулому році інвестувала 2 млрд грн, в рамках держпрограми з розвитку інфраструктури АПК.