ukenru
ukrayintsi-use-bilshe-pochinayut-zalezhati-vid-konditsioneriv

Українці усе більше починають залежати від кондиціонерів

 • 17098 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Користування кондиціонерами з кожним роком стає все більшою необхідністю для українців у зв’язку із кліматичними змінами. Про це повідомив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас в коментарі кореспонденту УНН.

"Кожне наступне літо стає все спекотнішим, тож тема перегріву влітку, а також летальних випадків внаслідок перегрівання стає все більш актуальною. Тож кондиціонер слід розглядати як надзвичайно корисну річ, яка запобігає виникненню випадків перегрівання, особливо в офісних приміщеннях, де працює велика кількість людей", - зазначив експерт.

При цьому він додав, що звичайні побутові кондиціонери із спліт-системою (зовнішнім і внутрішнім блоком) стає джерелом небезпечних захворювань.

За його словами, у великих торгових чи офісних центрах ще на етапі будівництва передбачається централізованими системами кондиціювання повітря, які оновлюють повітря в приміщені двічі на годину, але влаштовувати такі системи у приватній квартирі важко і дорого. За подібним принципом працюють так звані рекуператори, які забезпечують приток свіжого повітря і його підігрів або охолодження за рахунок повітря, яке виводиться з приміщення. Його можна поєднувати з побутовим кондиціонером, який у такому разі перестає бути шкідливим для людини, тому що повітря освіжається і оновлюється, а бактерії виходять назовні в процесі повітрообміну.

Нагадаємо, кулери для води є середовищем для розмноження бактерій, що спричиняють кишково-шлункові розлади.

У Київській міській раді зареєстрували рішення щодо заборони змінювати форму вікон, балконів і встановлювати кондиціонери на фасадах історичних будівель.

Українські Національні Новини

Суспільство