ukenru
ukrayintsi-rozpovili-de-planuyut-zustrichati-noviy-rik

Українці розповіли, де планують зустрічати Новий рік

 • 14558 переглядiв

КИЇВ. 22 грудня. УНН. Переважна більшість населення України планує зустрічати Новий рік удома (68,4%). Про це повідомила прес-служба Українського інституту соціальних досліджень ім. О.Яременко та Центру "Соціальний моніторинг", передає УНН.

Згідно з даними соцопитування, 68,4% українців заявили, що планують зустрічати Новий рік удома, ще 10,9% збираються зустріти його у друзів, 4,8% - у родичів, 3,2% збираються святкувати у кафе, ресторані чи клубі. На головній площі міста біля ялинки зустрічати свято планують 0,8%, стільки ж збираються поїхати кудись в межах країни, а 0,3% запланували зустріти Новий рік за кордоном.

Водночас, 0,7%, скоріше за все, проведуть свято на роботі, а 2,4% взагалі не збираються святкувати Новий рік.

Довідка. Наведені дані були отримані в ході всеукраїнського опитування громадської думки з 6 по 13 грудня 2018 року Українським інститутом соціальних досліджень ім. Олександра Яременко та Центром "Соціальний моніторинг" методом особистого інтерв’ю. Опитані були 2031 респондентів віком від 18 років. Похибка становить 2,1%.

Нагадаємо, станом на 20 грудня 2018 року "Укрзалізниця" відкрила продаж квитків на 29 додаткових поїздів та збільшила кількість рейсів уже призначених поїздів. Призначені поїзди в західному напрямку з Києва та Одеси, а також зі Львова до Ужгорода та Івано-Франківська. Загалом упродовж святкових днів відбудеться понад 400 додаткових рейсів.

На перший місяць зими в Україні за календарем припадає 11 днів офіційних вихідних і свят. Зокрема вихідними будуть 30, 31 грудня, а також 1 січня.

Відсвяткувати зустріч Нового 2019 року в українських ресторанах можна буде від 500 гривень до 10 тисяч з людини, залежності від рівня закладу.

Українські Національні Новини

Суспільство