ukenru
ukrayintsi-proponuyut-urizati-zarplatu-nardepiv-do-rivnya-minimalnoyi-pensiyi

Українці пропонують урізати зарплату нардепів до рівня мінімальної пенсії

 • 21125 переглядiв

КИЇВ. 20 грудня. УНН. Українці запропонували урізати заробітну плату народних депутатів до рівня мінімальної пенсії, встановленої в Україні. Відповідна петиція на сайті Президента України Петра Порошенко, передає УНН.

"Для створення відповідної мотивації народних депутатів - працювати на благо народу України, вимагаємо встановити зарплату депутатів Верховної Ради в розмірі мінімальної пенсії українського пенсіонера. Це повинно створити мотивуючий механізм - щоб у нардепи люди йшли з конкретною метою - працювати на благо народу, щоб це були люди з самопожертвою та знанням, як покращити своє життя, тому що їхні доходи будуть відповідати тому рівню життя, котрий вони створюють своєю діяльністю", - зазначив автор петиції.

У той же час на сайті голови держави також пропонують збільшити мінімальну пенсію – на думку автора петиції, вона має бути не нижче прожиткового мінімуму. Останній автор петиції також пропонує передивитись, оскільки нинішній рівень (2000 грн) не обґрунтований і не реальний.

Нагадаємо, рік тому Президенту України Петру Порошенку запропонували обмежити заробітну плату державних службовців до 79 тис. грн.

Наприкінці 2017 року народні депутати підтримали проект постанови “Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України”, яким пропонується встановити розмір посадових окладів народних депутатів на рівні окладів членів Кабміну.

Українські Національні Новини

Суспільство