ukrayinsku-kuryatinu-markuvatimut-znakom-bez-antibiotikiv-yak-obrati-kraschu

Українську курятину маркуватимуть знаком "без антибіотиків": як обрати кращу

 • 19741 переглядiв

За підсумками аудиту українські виробники м'яса птиці зможуть маркувати свій продукт знаком "без антибіотиків". Такий знак матиме три класи:

"А" - це вищий пілотаж, і тут використання антибіотиків заборонено як на батьківському, так і на промисловому стаді.

"B" - допускає застосування антибіотиків із метою лікування батьківського стада.

"С" - допускає застосування антибіотиків при вирощуванні на продуктивному стаді.

"На мою думку, більшість підприємств будуть намагатися отримати клас "А" - три зірки, і доводити те, що вони вирощують свою птицю без антибіотиків, як на батьківських стадах, так і на промисловому виробництві", - каже Карпенко.

Він нагадав, що моніторинг розпочато 1 січня 2020 року, за ініціативи найбільш свідомих українських виробників курятини та яєць. Мова про:

  • Групу компаній МХП (ТМ "Наша Ряба");
  • ЗАТ "Володимир-Волинська птахофабрика" (ТМ "Епікур");
  • ТОВ "Ясенсвіт" ГК "Ovostar Union" (ТМ "Ясенсвіт").

"До складу нашої асоціації входить чимало виробників курятини і яєць. І у ході моніторингу ми отримали чимало заявок від охочих долучитися до моніторингу. І ми з радістю залучимо усіх бажаючих, як тільки завершимо поточний моніторинг. Ми робимо таке вперше, і хочемо подивитися, як проходитиме процес", - розповів Карпенко.

Українські Національні Новини

Економіка

    Популярні

    Новини по темі

    Голова МЗС Канади Шампань розпочав візит в Україну

     • 15620 переглядiв

    В Кабміні роз’єднають декілька міністерств – нардеп

     • 11469 переглядiв

    За добу в ДТП у столиці постраждали шестеро осіб

     • 23363 переглядiв