ukenru
ukrayinskogo-posla-viklichut-v-mzs-gruziyi-cherez-zayavu-saakashvili

Українського посла викличуть в МЗС Грузії через заяву Саакашвілі

 • 15648 переглядiв

КИЇВ. 11 червня. УНН. Міністр закордонних справ Грузії Давид Залкаліані відреагував на заяву колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі і зазначив, що існувало очікування, що Саакашвілі продовжить втручатися у внутрішню політику Грузії. Про це повідомляє "Грузія Оnline", передає УНН.

За його словами, саме з цим питанням пов'язаний виклик посла Грузії в Україні для консультацій.

"Це якраз те питання, яке спонукало нас до дуже серйозного підходу, через що ми відкликали посла для консультацій. Саме про це ми попереджали наших українських колег - людина, призначена на одну з високих посад, що знаходиться у розшуку, якого грузинське правосуддя хоче притягнути до відповідальності за чотирма незалежними справами - продовжує втручатися у внутрішню політику Грузії. Природно, що заява, яку ми почули вчора, є прямим втручанням у внутрішні справи іншої країни і прямим втручанням громадянина України у процес виборів", - заявив Залкаліані.

Він також додав, що в МЗС для роз'яснень буде викликаний посол України.

"Звичайно ж, ми викличемо посла у Міністерство закордонних справ і будемо вимагати пояснень, так як це (заяви Саакашвілі - ред.) - є прямим втручанням чиновника у процес виборів і у внутрішні справи іноземної держави, яка, при тому, є стратегічним партнером. Ми вислухаємо пояснення від посла України в зв'язку з цим", - наводить ТАСС слова Залкаліані.

Зазначимо, експрезидент Грузії Міхеїл Саакашвілі не раз критично висловлювався щодо теперішніх представників влади в Грузії, заявивши, що не залишатиметься осторонь внутрішніх політичних проблем країни.

"Я не збираюся спокійно дивитися на руйнування і остаточне знищення Грузії. Я дійсно буду на передній лінії боротьби", - заявив нещодавно експрезидент Грузії.

Нагадаємо, у міністерстві закордонних справ Грузії відбулася перша робоча зустріч в рамках консультацій з послом Грузії в Україні Теймуразом Шарашенідзе. 

Як повідомлялося в УНН, МЗС країни попередив 8 травня про те, що, згідно з рішенням уряду Грузії, надзвичайний і повноважний посол Грузії в Україні Теймураз Шарашенідзе буде викликаний для консультацій до Тбілісі, після призначення колишнього президента країни Міхеїла Саакашвілі на пост глави Виконавчого комітету реформ в Україні.

Українські Національні Новини

Політика