ukenru
ukrayinskogo-politvyaznya-shumkova-pomistili-u-shtrafniy-izolyator

Українського політв'язня Шумкова помістили у штрафний ізолятор

 • 8597 переглядiв

КИЇВ. 8 квітня. УНН. Колишнього охоронця екс-лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша Олександра Шумкова, засудженого в РФ до 4 років колонії, помістили в штрафний ізолятор. Про це повідомила його тітка Людмила Шумкова у Facebook, передає УНН.

"Завдяки волонтерам російської правозахисної організації вдалося дізнатися, що Шумков Олександр Сергійович перебуває в ВК4 м. Торжок. Наразі в ШІЗО. З карантину відразу був переведений в штрафний ізолятор. А наші чиновники з МЗС та офісу Омбудсмена досі надсилають листи, що він перебуває в СІЗО Брянська", - написала Шумкова.

Як повідомляв УНН, у Росії суд засудив колишнього охоронця екс-лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша Олександра Шумкова до 4 років колонії загального режиму за нібито "організацію екстремістської діяльності".

Нагадаємо, Шумков — солдат-контрактник збройних сил України, колишній охоронець екс-лідера "Правого сектора" Дмитра Яроша. Його затримали увечері 17 серпня 2017 року. За його словами, на нього накинулися кілька чоловіків і заштовхали його в машину. Отямився він вже в Росії в ізоляторі тимчасового утримання. Його звинувачують в участі в діяльності екстремістської організації.

Українські Національні Новини

Політика