ukenru
ukrayinskiy-vibir-zaporukoyu-zberezhennya-norm-konstitutsiyi-maye-stati-vstanovlennya-miru-na-donbasi

"Український вибір": запорукою збереження норм Конституції має стати встановлення миру на Донбасі

 • 10686 переглядiв

КИЇВ. 27 червня. УНН. Напередодні дня Конституції України 27 червня 2017 року, в Києві відбулася конференція Громадського руху "Український вибір - Право народу" і представників громадських організацій України, присвячена питанням дотримання Конституції в умовах політичної та конституційної кризи, передає УНН з посиланням на прес-службу "Українського вибору".

Як повідомили в прес-службі, учасники зібрання обговорили механізми забезпечення захисту конституційних прав і свобод українського народу в сучасній Україні, шляхи виходу з системної кризи, а також розглянули відповідні пропозиції Руху "Український вибір - Право народу". Присутні відзначили, що зараз країна переживає політичну, економічну і конституційну кризу. Незважаючи на те, що Конституція - це Основний Закон України, вона так і не стала для чиновників керівництвом до дії. У своїх виступах учасники розглянули чинники, що свідчать про конституційну кризу в Україні, і можливості виходу з неї.

В.Німченко, заступник голови Всеукраїнського громадського руху "Український вибір - Право народу", народний депутат Верховної Ради України, кандидат юридичних наук, професор, генерал-полковник юстиції, з 1999 по 2005 рік суддя Конституційного суду України, зазначив, що всі норми Української Конституції заслуговують на повагу, оскільки дійсно Основний Закон є одним з кращих в порівнянні з конституціями інших країн.

"Хіба наша Конституція не гарантує право на життя, на безкоштовну освіту, медицину, свободу віросповідання? Біда одна. Нинішня влада, "партія війни", націонал-радикали, ігноруючи Основний Закон, ведуть країну до кровопролиття, нагнітання розбрату і ворожнечі", - заявив В.Німченко.

Все це, за його словами, призвело до кризи в країні.

"Про яку правову державу ми можемо вести мову, коли влада України у напрацюванні своїх рішень не керується нормою і буквою закону, якщо правовий нігілізм процвітає сьогодні у всіх інститутах влади", - пояснив він.

І додав: "У Конституції записано, що єдиним джерелом влади в Україні є народ. Але де сьогодні народ? Він поставлений цією владою на грань виживання. Україна сьогодні втратила свій економічний суверенітет. Народ звільнили від головних конституційних гарантій - робочих місць, гідного заробітку, права на цивілізоване життя. Це все в комплексі призводить до деградації і розвалу суспільства".

У прес-службі також зазначили, що під час конференції присутні розглянули актуальні для всієї країни питання: забезпечення конституційних гарантій у сфері соціального захисту населення, економічного розвитку, а також захисту політичних, культурних прав і свобод громадян. Учасники конференції дійшли висновку, що держава, народ повинні докласти всіх зусиль для того, щоб Основний Закон, його основні положення заробили в Україні і стали реальною гарантією побудови демократичної, соціально справедливої держави.

"Запорукою збереження норм Конституції має стати встановлення миру на Сході України. Лідер Громадського руху "Український вибір - Право народу" Віктор Медведчук виступає за збереження територіальної цілісності України. Це можливо при неухильному виконанні Мінських угод, безальтернативність яких сьогодні визнає вся світова спільнота. На відміну від всіх псевдопатріотів, лідер Руху Віктор Медведчук в суспільному і політичному житті українського народу брав участь завжди, відстоюючи суверенітет і свободу України, пропонуючи вірні історичні та юридично апробовані моделі державного устрою України. Хочеться вірити, що в Україні настане довгоочікуваний мир і нинішнє покоління громадян нашої країни ще зможе в повній мірі реалізувати свої конституційні права. А День Конституції стане для кожного з нас не формальним, а справжнім святом", - сказав В.Німченко.

Учасники конференції наголосили, що виконання Мінських угод є єдиною гарантією мирного врегулювання збройного конфлікту на Донбасі.

Українські Національні Новини

Політика