ukenru
ukrayinskiy-politvyazen-shumkov-ogolosiv-goloduvannya-ombudsmen

Український політв’язень Шумков оголосив голодування – омбудсмен

 • 10286 переглядiв

КИЇВ. 16 жовтня. УНН. Український політв’язень Олександр Шумков оголосив голодування у зв’язку з систематичним порушенням адміністрацією колонії у Тверській області Росії його прав та посиленням на нього психологічного тиску співробітниками цього закладу. Про це повідомила Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова у Facebook, передає УНН.

Так, зі слів омбудсмена, вкотре порушено права незаконно засудженого у Російській Федерації громадянина України Олександра Шумкова, який утримується в колонії у Тверській області РФ.

"За отриманою інформацією, він оголосив голодування у зв’язку з систематичним порушенням адміністрацією виправного закладу його прав та посиленням на нього психологічного тиску співробітниками цього закладу", - написала Денісова.

У зв’язку з цим Денісова звернулася до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової.

"Звертаюся до Уповноваженого з прав людини РФ Тетяни Москалькової невідкладно вжити відповідних заходів з метою відновлення порушених прав громадянина України Олесандра Шумкова, а саме надати відповідь на його численні звернення та припинення психологічного тиску співробітниками колонії", - зазначила Омбудсмен.

Нагадаємо, раніше Денісова повідомляла про погіршення стану здоров’я Олександра Шумкова.

Нагадаємо, Шумков — солдат-контрактник збройних сил України, колишній охоронець екслідера "Правого сектора" Дмитра Яроша. Його затримали увечері 17 серпня 2017 року. За його словами, на нього накинулися кілька чоловіків і заштовхали його в машину. Отямився він вже в Росії в ізоляторі тимчасового утримання. Його звинувачують в участі в діяльності екстремістської організації.

Українські Національні Новини

Політика