ukrayinskiy-personal-vidmovivsya-perevoditi-odin-iz-energoblokiv-zaes-u-stan-garyachiy-zupin-korikov

Український персонал відмовився переводити один із енергоблоків ЗАЕС у стан "гарячий зупин" - Коріков

 • 421325 переглядiв

Цитата

"Нам відомо, що до виведення енергоблока №4 у стан "гарячий зупин" українські спеціалісти, ліцензований персонал відношення не мають. Вони всі, без виключення, відмовилися виконувати протиправний наказ окупаційної адміністрації. І це зробив інший персонал, який фейкова організація "росатом" певним чином залучила на Запорізьку атомну електростанцію", - зазначив Коріков.

Деталі

Він повідомив, що станом на сьогодні на ЗАЕС енергоблок №4 знаходиться у стані "гарячий зупин", енергоблок №5 - розхолоджується. Всі інші енергоблоки знаходяться у зупиненому, холодному стані, додав голова Держатомрегулювання.

"В умовах, коли фактично зникло Каховське водосховище, нестабільного зв'язку з енергетичною системою України, відсутності кваліфікованого персоналу, невиконання належним чином виконаного технічного обслуговування та ремонтів "холодний зупин" - це найбільш оптимальний і безпечний стан реакторних установок енергоблоків", - пояснив Коріков.

Голова Держатомрегулювання поінформував, що окупанти пояснюють переведення енергоблока №4 нібито "необхідністю отримання пари", щоб поводитися з радіоактивними відходами.

"Але саме у стані "гарячий зупин" відбувається виробництво радіоактивних відходів, на яку необхідна пара, яку виробляють за рахунок "гарячого зупину". Тобто, замкнене коло", - резюмував Коріков.

Нагадаємо

Енергоатом 25 липня повідомив, що окупанти перевели реакторний блок №4 Запорізької атомної електростанції у стан "гарячий зупин", що є порушенням ядерного законодавства України.

Українські Національні Новини

Суспільство

    Популярні

    Уночі ППО України знищила 69 БпЛА та 2 ракети

     • 22065 переглядiв

    У Сумах прогримів вибух

     • 15437 переглядiв

    За добу окупанти втратили 1470 військових та 14 танків

     • 15166 переглядiв

    Новини по темі

    Лісові пожежі в Греції за два тижні після початку вщухли

     • 382748 переглядiв