ukenru
ukrayinski-viyskovi-proyshli-seriyu-nastilnikh-navchan-na-bazi-ssha-v-nimechchini

Українські військові пройшли серію "настільних навчань" на базі США в Німеччині

 • 952483 переглядiв

КИЇВ. 3 березня. УНН. Українські військові пройшли серію "настільних навчань" на базі США у Німеччині за участю високопоставлених американських генералів, які покликані допомогти Києву намітити наступний етап битви у війні проти рф. У навчаннях також взяв участь голова Об'єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі, пише УНН з посиланням на The New York Times.

Деталі

У четвер, 2 березня, на навчаннях були присутні найвищі генерали американського президента Джо Байдена, відповідальні за зусилля США допомогти Україні, повідомили джерела. Їх метою було виробити стратегію, визначити ризики та переваги різноманітних кроків, які Україна може зробити проти позицій росії в найближчі місяці. Зазначається, що остаточне рішення щодо напрямків наступу прийматимуть українські посадовці.

Після однієї із зустрічей верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі "високо оцінив феноменальну здатність українських військових до адаптації" та сказав, що Захід збирається допомогти у цьому більше. За його словами, Сполучені Штати і НАТО " будуть продовжувати працювати стільки, скільки буде потрібно".

Також у навчаннях взяв участь генерал Міллі. Обговорюючи їх пізніше, він описав величезний стіл з картами, іконками та іншою військовою атрибутикою, призначеною для відображення потенційних битв.

"Українці пересувають речі на цих картах, щоб визначити, який їхній найкращий курс дій, і вони визначають переваги та недоліки пов’язаних ризиків. Це звичайна справа, яку роблять усі військові", - сказав він, однак відмовився уточнювати варіанти, які українські військові випробували під час навчань.

Інші високопоставлені американські посадовці, військові аналітики та українські чиновники припустили, що Київ може спробувати перейти проти російських оборонних ліній на північному сході чи сході країни, зокрема в Донецьку та Луганську.

Також Міллі сказав, що окрім надання танків, боєприпасів і бойових машин, адміністрація Байдена має намір допомогти протиповітряній обороні України. Західні офіційні особи попередили, що якщо Україна залишиться без зброї, щоб утримувати російські військові літаки, москва може швидко отримати перевагу.

"Найважливішим пріоритетом, який зараз потрібен українцям, є протиповітряна оборона. Це те, про що просив президент Зеленський - здатність продовжувати захищати повітряний простір України від російської авіаційної та ракетної атаки", - констатував Міллі.

Нагадаємо

Військове керівництво України спільно зі США розробляє план ведення війни. Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі під час брифінгу за підсумками засідання у форматі “Рамштайн” заявив, що особисто бере в цьому участь.

Українські Національні Новини

Новини Світу