ukrayinski-studenti-mozhut-otrimati-stipendiyi-dlya-navchannya-v-nimechchini-detali

Українські студенти можуть отримати стипендії для навчання в Німеччині: деталі

 • 354030 переглядiв

КИЇВ. 5 жовтня. УНН. Німецька служба академічних обмінів повідомила про відкриття конкурсу на отримання стипендій DAAD для навчання в Німеччині. Так, магістр або аспірант з України має можливість підвищити свою кваліфікацію на базі ВНЗ або науково-дослідницьких установ Німеччини. Про це повідомляє пресслужба посольства Німеччини, інформує УНН.

Цитата

«DAAD хоче допомогти студентам та випускникам з України, щоб уможливити їхнє перебування у Німеччині. Тому подання заяв на стипендіальні програми DAAD для перебування в Німеччині і надалі доступне на регулярній основі. Зазвичай це стипендії на магістерські або аспірантські програми у Німеччині. На жаль, стипендії на бакалаврські програми, дипломні та програми з державним іспитом не пропонуються», - ідеться у повідомленні.

Деталі

1. Українці можуть подавати заяву на другий рік навчання, якщо вони вступили на перший курс дворічної магістерської програми у німецькому виші (з зимового або літнього семестра 2022/2023).
2. Перебування в Німеччині може перевищувати 15 місяців на момент подання заяви.
3. Мовні сертифікати: студент має звернутися до лектора DAAD, який відповідає за Ваш регіон, та пройти індивідуальну співбесіду та встановлення мовного рівня.
4. Українці звільнені від необхідності подання рекомендаційних листів.

Додаткову консультацію можна отримати за посиланням.

Довідка

DAAD - Німецька служба академічних обмінів, заснована у 1925 році у Гайдельберзі за ініціативою окремих студентів, сьогодні належить до найважливіших організацій сприяння міжнародним академічним обмінам.

Доповнення

Українським студентам у Польщі пропонують безкоштовне навчання у вищих навчальних закладах та профтехучилищах. Ба більше, їм оплачуватимуть транспорт і канікули. Проте є певні умови.

Українські Національні Новини

Наші за кордоном

    Популярні

    Новини по темі

    Олена Зеленська відвідала українську школу у Варшаві

     • 356979 переглядiв