ukenru
ukrayinski-dzyudoyisti-zavoyuvali-tri-nagorodi-na-gran-pri-v-kitayi

Українські дзюдоїсти завоювали три нагороди на Гран Прі в Китаї

 • 9406 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. У китайському Хух-Хото завершився черговий турнір світової серії Гран Прі. У центральне місто провінції Внутрішня Монголія приїхали 223 спортсмена з 26 країн світу, повідомляє УНН з посиланням на Федерацію дзюдо України.

У чоловічій українській команді лише один спортсмен зміг пробитися до подіуму – "срібло" у вазі до 66 кг виборов киянин Георгій Зантарая. Найтитулованіший український дзюдоїст сучасності, чемпіон світу і Європи впевнено переміг в трьох поєдинках і лише в четвертому, фінальному, поступився чемпіону жовтневого "Grand Slam" в Абу-Дабі росіянину Якубу Шамілова.

Більш результативно відборолись в Китаї українські дзюдоїстки. У вазі до 48 кг вперше нагороду зі дорослих світових стартів здобула юна киянка, чинна чемпіонка Європи Дарина Білодід. Вона стала бронзовою призеркою, перемігши в поєдинку за медаль подругу по команді Марину Черняк (Запоріжжя).

У вазі понад 78 кг "срібло" у кременчужанки Єлизавети Каланіна. У фіналі ця спортсменка в додатковий час поступилася кореянці Мі Джин Хан.

Варто зазначити, що в медальному заліку китайського Гран Прі Україна на десятому місці з двома "срібними", однією "бронзовою", двома п'ятими і двома сьомими місцями.

Примітно, що це був заключний старт світової серії перед головним офіційним змаганням року - чемпіонатом світу, який відбудеться 28 серпня - 3 вересня в угорському Будапешті.

Додамо, що у подальших планах підготовки збірної України до чемпіонату світу - навчально-тренувальні збори в Заросляку та Кончі-Заспі, участь в "European Open" в столиці Білорусі Мінську і навчально-тренувальному зборі "EJU" на олімпійській базі "Стайки".

Нгадаємо, українці посіли друге загальнокомандне місце на Континентальному Кубку з дзюдо.

Українські Національні Новини

Спорт