ukrayini-potribni-f-16-zaluzhniy-pokazav-video-pro-neobkhidnist-suchasnikh-vinischuvachiv

"Україні потрібні F-16": Залужний показав відео про необхідність сучасних винищувачів

 • 364080 переглядiв

КИЇВ. 30 березня. УНН. В Telegram Головнокомандувача ЗCУ Валерія Залужного опубліковано відео про потребу України у винищувачах F-16, у якому бригада тактичної авіації пояснює, чому МіГ-29 застарів і Україні терміново необхідна сучасна авіація, пише УНН.

Деталі

Олексій Манюшкін, командир бригадної тактичної авіації, на відео розповідає, що його бригада виконує бойові завдання. І що під час виявлення "шахедів", крилатих ракет та інших повітряних цілей літаки піднімаються в повітря. За його словами, щоразу збити БПЛА або ракету "дійсно не легка справа".

Цитата

"Я пишаюсь своїми льотчиками, які виконують бойові завдання. Тому що коли створювався літак МіГ-29, він не був призначений для боротьби з подібними безпілотними літальними апаратами. Тоді їх ще не існувало в природі", - пояснив Манюшкін.

"З появою новітніх ракет з'явилися задачі з подавлення ППО противника. Найскладніше - це не вміти пілотувати цей літак, а вміти його застосувати в реальному бою", - розповів пілот бригади тактичної авіації Андрій.

"Літак МіГ-29, будемо казати правду, він вже морально застарів, F-16 може застосовувати всю номенклатуру західного озброєння, яка є на озброєнні країн НАТО", - зазначив Олексій Манюшкін.

За його словами, зараз використовуються деякі західні зразки зброї, наприклад, HARM - протирадіолокаційна ракета, але  її ефективність буде набагато вищою, якщо вона буде застосовувана з F-16.

"Його можна буде застосовувати для знищення морських, наземних і повітряних цілей", - додає Андрій, пілот бригади тактичної авіації.

Українські військовослужбовці настільки вмотивовані, що "готові опанувати в найкоротший термін будь-яку західну техніку, щоб наблизити нашу перемогу якнайшвидше", підсумував командир бригадної тактичної авіації.

Доповнення

Міністр оборони США Ллойд Остін на слуханнях у сенатському комітеті висловився про можливу передачу винищувачів F-16 для України, вказавши, що це "не допоможе у нинішній боротьбі", і на це питання піде близько 18 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Повітряних силах пояснили, за якими принципами працює протиповітряна оборона

Українські Національні Новини

Війна

    Популярні

    Новини по темі

    Окупанти знизили активність на Кінбурнській косі - Гуменюк

     • 394333 переглядiв

    росіяни посеред ночі вдарили по Донеччині ракетами

     • 329628 переглядiв

    Комісію Мінкульту не пустили до Лаври - ЗМІ

     • 351705 переглядiв