ukrayina-znovu-stane-vazhlivoyu-temoyu-na-samiti-radi-yevropi-mishel

Україна знову стане важливою темою на саміті ЄС у Брюсселі - Мішель

 • 516411 переглядiв

КИЇВ. 29 червня. УНН. Україна вчергове стане однією з головних тем порядку денного саміту, який відбудеться 29-30 червня у Брюсселі. Про це заявив голова Ради Європи Шарль Мішель під час спільного брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом напередодні засідання, передає кореспондент УНН.

Цитата

"Україна знову буде важливою темою порядку денного. Ви знаєте, що з боку ЄС ми намагаємось зміцнити нашу обороноздатність, і я абсолютно переконаний, що, зміцнюючи спроможність Європейського Союзу, ми зміцнюємо НАТО. І сьогодні з 27 лідерами ми обмінялися думками та готуватимемось до саміту НАТО", - сказав Мішель.

Деталі

Зі свого боку, Столтенберг зауважив, що партнерство між Євросоюзом і НАТО є "надзвичайно важливим" у той час, коли в Україні триває повномасштабна війна. Він підкреслив, що необхідно продовжувати надання допомоги Україні, щоб вона перемогла як суверенна незалежна держава в Європі.

"Я дякую Європейському Союзу за безпрецедентну підтримку, яку ви надали Україні. А також союзникам НАТО та країнам НАТО за надання безпрецедентної підтримки Україні", - сказав він.

Генсек також повідомив, що під час засідання країни обговорять співпрацю у захисті об'єктів критичної інфраструктури. Зокрема, за його словами, сьогодні буде опубліковано звіт на цю тему.

Нагадаємо

За інформацією ЗМІ, країни Європейського Союзу на зустрічі протягом 29-30 червня готуються запропонувати Україні "майбутні безпекові зобов’язання", оскільки лідери блоку прагнуть узгодити довгострокові зобов’язання перед Києвом на тлі зростання нестабільності в росії та українського контрнаступу.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна вийшла з ще однієї угоди СНД

     • 581078 переглядiв

    СБУ: повідомлено про підозру менеджерам компанії Жеваго

     • 517602 переглядiв