Так, у червні 2019 року в Україні було вироблено 10,9 тис. тонн курятини, тоді як у червні 2018 року - 8,04 тис. тонн.
Йдеться про виробництво заморожених тушок курей, курчат.
Виробництво свіжої та охолодженої курятини також зросло - на 14,9% за рік. У червні 2019 року українські птахівники виробили 34,4 тис. тонн продукту, рік тому - 29,9 тис. тонн.
Нагадаємо, вітчизняна галузь промисловості з виробництва курятини активно розвивається.
Українські птахівники безперервно нарощують поставки продукції за кордон, завдяки чому країна утримує статус нетто-експортера м’яса птиці п’ятий рік поспіль.
За прогнозами німецьких експертів, в 2019-му Україна збільшить показники експорту курятини до 350 тис. тонн, випередивши при цьому Росію, Білорусь і Канаду.
Як писав УНН, торік курятина отримала статус лідера експорту продукції тваринництва за кордон і забезпечила Україні 500 млн дол. валютної виручки. З них 450 млн дол. заробив країні агрохолдинг Юрія Косюка “Миронівський хлібопродукт” (ТМ Наша Ряба) - найбільший виробник та експортер курятини в Україні.