ukenru
ukrayina-zayavila-v-imo-pro-nezakonnu-diyalnist-rosiyskogo-morskogo-registru-sudnoplavstva

Україна заявила в ІМО про незаконну діяльність Російського морського регістру судноплавства

 • 14872 переглядiв

КИЇВ. 3 липня. УНН. Україна заявила в Міжнародній морській організації (ІМО) про незаконну діяльність Російського морського регістру судноплавства в Криму. Про це йдеться в повідомленні посольства України у Сполученому королівстві, передає УНН.

«3 липня українська делегація в Міжнародній морській організації (ІМО) поінформувала держави-члени про факти незаконного надання Російським морським регістром судноплавства (РМРС) суднам на тимчасово окупованій території АР Крим послуг конвенційного огляду та сертифікації для подальшої їх реєстрації під прапором РФ», - йдеться в повідомленні.

Крім того, зазначили в посольстві, представник України та делегації 30 інших країн-членів ІМО, зокрема Великої Британії, Естонії, Німеччини, Норвегії, США, Фінляндії, Швеції, закликали Росію до негайного виконання наказу Міжнародного трибуналу з морського права та звільнення незаконно захоплених військово-морських кораблів та 24 членів їхніх екіпажів.

Нагадаємо, 25 травня Міжнародний трибунал зобов’язав Росію звільнити українських моряків.

26 червня Міністерство закордонних справ України отримало ноту від МЗС РФ з пропозицією щодо надання українською стороною письмових гарантій участі України у продовженні кримінального переслідування українських моряків відповідно до російського законодавства.

25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному море в порт Маріуполь в Азовському морі. Після цього 24 українських моряків заарештували в Криму, потім їх перемістили в російські СІЗО в Москві.

Українські Національні Новини

Політика