ukenru
ukrayina-zablokuvala-uchast-rf-u-grupi-radi-yevropi-schodo-borotbi-z-dopingom-u-sporti

росія хотіла долучитися до групи РЄ з антидопінгу після виключення з організації: Україна заблокувала цю спробу

 • 206299 переглядiв

КИЇВ. 10 травня. УНН. Україна заблокувала участь представників росії у Моніторинговій групі Антидопінгової конвенції. Про це повідомляє Міністерство молоді та спорту України, пише УНН.

Цитата

"Під час відкриття 55-го засідання Моніторингової групи Антидопінгової конвенції Ради Європи (Т-DO) у Страсбурзі голова української делегації, заступник міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков висловив протест у зв’язку зі спробою представників країни-агресора взяти участь у засіданні", - йдеться в повідомленні.

Деталі

Повідомляється, що усім присутнім, в тому числі працівникам Секретаріату РЄ, які намагалися довести обґрунтованість участі російської делегації у засіданні як сторони-підписанта відповідної конвенції, було чітко доведено наявність процедурних порушень у запрошенні та можливості участі представників держави, яку було позбавлено членства в Організації за грубе порушення її установчих принципів, та щодо модальностей участі якої у конвенційних органах рішення не прийнято керівними органами Ради Європи.

"Позицію делегації України було підтримано представниками низки європейських країн, зокрема Польщі, Латвії, Естонії та Великої Британії", - зазначається в повідомленні.

Доповнення

росію повністю виключили з Ради Європи у березні.

Українські Національні Новини

Політика