“За даними Державної служби статистики України, протягом січня-червня 2020 року нашою державою поставлено на зовнішні ринки 1 415 тонн свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе та іншого м’яса риб на понад 9,1 млн дол. США. Такий результат у грошовому вимірі на 1,4 млн дол. США (19 %) більше, ніж за аналогічний період 2019 року”, — йдеться у повідомленні.
Найбільшим покупцем української продукції стала Німеччина — 472 тонни на 3,2 млн доларів (35% всього експорту).
“Найбільше за шість місяців 2020 року експортовано такого свіжого, охолодженого або мороженого рибного філе (в абсолютному вимірі): лосося тихоокеанського, атлантичного та дунайського — 549 тонн на 4,1 млн дол. США; тріски — 349 тонн на 1,8 млн дол. США”, — йдеться у повідомленні.
Нагадаємо, за даними Держрибагентства, виробництво філе рибного в’яленого, солоного чи у розсолі у січні-липні цього року проти аналогічного періоду минулого року в Україні збільшилося на 46% — до 1 022 тонни.