ukrayina-viyde-zi-sche-odniyeyi-ugodi-z-snd-u-vr-zareyestruvali-zakonoproekt

Україна вийде зі ще однієї угоди з СНД: у ВР зареєстрували законопроект

 • 796499 переглядiв

КИЇВ. 7 березня. УНН. У Верховній Раді зареєстрували проект закону прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про вихід з Угоди про державну соціальну допомогу членам сімей військовослужбовців, загиблих в Афганістані та інших державах, в яких велися бойові дії. Про це УНН пише з посиланням на картку законопроекту №0190.

Деталі

Метою прийняття акта є вихід України з Угоди про державну соціальну допомогу членам сімей військовослужбовців, загиблих в Афганістані та інших державах, в яких велися бойові дії”, вчиненої 24.09.1993 в м. москві.

Цитата

“У зв’язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації проти України та участю в ній республіки білорусь, що повністю порушує принципи та норми міжнародного права, а також нівелює закладені Угодою про створення Співдружності Незалежних Держав основні цілі, принципи та засади, якими керувалася Україна, укладаючи міжнародні договори в межах Співдружності Незалежних Держав, зокрема, у сфері соціального забезпечення, Мінсоцполітики вживаються заходи щодо припинення дії таких міжнародних договорів для України”, – йдеться у пояснювальній записці до закону.

Доповнення

У січня Верховна Рада ухвалила рішення про вихід з двох угод з країнами СНД. Йшлося про:

• Вихід з Угоди про порядок вирішення спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності (№0162). Вона була вчинена ще у 1992 році.

• Вихід з Конвенції про передачу осіб, які страждають психічними розладами, для проведення примусового лікування. Вона була підписана у 1997 році та застосовувалася у відносинах України з країнами СНД.

Українські Національні Новини

Політика

    Популярні

    Новини по темі

    Україна очікує на Patriot найближчим часом - Ігнат

     • 668793 переглядiв

    В Україні втретє за день масштабна повітряна тривога

     • 1095224 переглядiв