ukenru
ukrayina-vimagaye-vid-rf-pripiniti-tisk-na-krimskikh-tatar

Україна вимагає від РФ припинити тиск на кримських татар

 • 7930 переглядiв

КИЇВ. 27 березня. УНН. Україна вимагає від Російської Федерації припинити тиск на кримських татар. Про це повідомила перший віце-спікер парламенту, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко на сторінці у Facebook, передає УНН.

За словами Геращенко, українська сторона у Мінську сьогодні засудила дії окупаційного режиму в Криму, де відбуваються облави та обшуки в родинах кримських татар.

"Ще раз наголосили, що мандат СММ ОБСЄ розповсюджується на всю територію України. Крим – це Україна, і ми чекаємо, що СММ почне моніторити безпекову ситуацію в Керченській протоці і в Криму. Вимагаємо припинити тиск на кримських татар", - написала Геращенко.

Крім того, українська сторона вимагає від РФ припинити будь-які спроби впливу на виборчий процес через ескалацію на фронті на Сході України.

Зокрема, Україна звернула увагу ОБСЄ на той факт, що через обстріли не відкрита дільниця у Катеринівці на Луганщині (106 округ, там зареєстровано більше 270 виборців).

Нагадаємо, у результаті обшуків в окупованому Криму затримано 20 кримських татар, підозрюваних в участі в організації "Хізб ут-Тахрір", визнаної в Росії терористичною. 

Як повідомляв УНН, ЄС відреагував на нову хвилю затримань РФ в окупованому Криму.

Українські Національні Новини

Політика