ukenru
ukrayina-vidala-turechchini-dvokh-gyulenistiv

Україна видала Туреччині двох "гюленістів"

 • 15835 переглядiв

КИЇВ. 6 січня. УНН. З України до Туреччини були доставлені два активних члена організації Фетхуллахи Гюлена - Саліха Фідана і Самета Гюре. Про це УНН повідомляє із посиланням на МВС Туреччини.

"Людей на ім'я Саліх Фідан і Самет Гюре зловили при незаконній  спробі втечі з України до Польщі. Головним управлінням поліції з протидії контрабанді та боротьбі з організованою злочинністю з розпискою після переговорів з українською владою Фідана (і Гюре - ред.) було доставлено до Туреччини", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що згідно з рішенням Першого суду по особливо тяжких справах міста Анкари, обидва члени "терористичної організації Гюлена" були оголошені у міжнародний розшук.

Нагадаємо, співробітники Турецької національної контррозвідувальної організації доставили 15 липня з України до Туреччини ключового експерта організації FETО Фетхуллахи Гюлена, обвинуваченого в організації спроби перевороту у 2016 році.

Кутбеттіна Гюлена, який знаходився в ув'язненні з жовтня 2016 року, звинуватили у членстві у збройному терористичного угруповання. Він, однак, відкидає всі звинувачення і наполягає на своєму звільненні.

Його брат Фетхуллах, що проживає у США і має опозиційні погляди щодо чинного президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана, також заперечує свою причетність до організації спроби перевороту. Уряд Ердогана, проте, вимагає екстрадиції Фетхуллахи Гюлена із США, а також переслідує всіх, хто має принаймні потенційний зв'язок з рухом Гюлена.

Українські Національні Новини

Політика