ukenru
ukrayina-ta-portugaliya-domovilisya-pro-rozvitok-torgivli-ta-investitsiy-mizh-krayinami

Україна та Португалія домовилися про розвиток торгівлі та інвестицій між країнами

 • 20332 переглядiв

КИЇВ. 26 травня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив з міністром закордонних справ Португальської Республіки Аугушту Сантушем Сілвою розвиток торгівлі та інвестицій між країнами, а також продовження санкційної політики ЄС щодо Росії. Про це повідомляє УНН із посиланням на пресслужбу МЗС.

"Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Португальської Республіки Аугушту Сантушем Сілвою", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що особливу увагу сторони приділили посиленню двостороннього інвестиційного співробітництва та торгівлі.

"Ми налаштовані максимально сприяти українським та португальським компаніям налагоджувати зв'язки, підписувати взаємовигідні контракти", - сказав Кулеба.

Аугушту Сантуш Сілва висловив повну підтримку зусиллям з розвитку інвестицій та торгівлі між двома країнами.

"Глава МЗС Португалії запевнив у подальшій підтримці його країною територіальної цілісності і суверенітету України в межах міжнародно визнаних кордонів, продовженні санкційної політики ЄС щодо Росії", - йдеться у повідомленні.

Окрім того, міністри обмінялися досвідом своїх держав з протидії поширенню COVID-19 та подолання наслідків пандемії, а також інформацією про заходи урядів задля повернення до повсякденного життя.

"Глава МЗС України висловив сподівання на повне та неупереджене розслідування обставин смерті у березні 2020 року в аеропорту м. Лісабон громадянина України і притягнення до відповідальності винних у його загибелі. Португальський колега запевнив у відданості влади Португалії повному та неупередженому розслідуванню трагедії і притягненню винних до відповідальності", - додали в МЗС.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час відеоконференції у вівторок обговорив з президентом Американської торговельної палати в Україні Енді Гундером і виконавчою директоркою Європейської Бізнес Асоціації Оленою Дерев’янко перезавантаження Ради експортерів та інвесторів при МЗС, синергію бізнесу й дипломатії задля розвитку торгівлі та залучення інвестицій.

Українські Національні Новини

Політика