ukenru
ukrayina-rozrakhovuye-scho-rishennya-pro-bezviz-ukrayini-ne-bude-zaruchnikom-mekhanizmu-prizupinennya-s-kubiv

Україна розраховує, що рішення про "безвіз" Україні не буде заручником "механізму призупинення" - С.Кубів

 • 6208 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Український уряд розраховує, що рішення про лібералізацію візового режиму для України не буде заручником  так механізму призупинення візової лібералізації для третіх країн. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів під час візиту до Брюсселя, де очолює українську делегацію на засіданні Ради асоціації Україна-ЄС, передає УНН з посиланням на прес-службу Мінекономрозвитку.

"Розраховуємо, що рішення про скасування візового режиму для України не буде заручником так званого запобіжного механізму", - цитує С.Кубіва прес-служба МЕРТ у Twitter.

Питання "безвізу" - питання довіри до ЄС та курсу на реформи уряду, додали у МЕРТ.

Нагадаємо, Європарламент підтримав механізм призупинення "безвізу".

Згідно з рішенням Ради ЄС, візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

При цьому раніше на офіційному сайті Європарламенту як орієнтовна дата затвердження ЄС безвізового режиму для українців з'явилася дата 3 квітня 2017 року.

У прес-службі ЄП заявили, що голосування Європарламентом щодо затвердження лібералізації візового режиму з ЄС для українців не було відтерміновано до квітня 2017 року, а дата помилкова.

Згодом на сайті Європарламенту зникла дата розгляду "безвізу" Україні.

Президент ЄП Мартін Шульц заявив, що сподівається на досягнення у січні фінальної угоди з Радою ЄС щодо безвізових поїздок для українців.

Українські Національні Новини

Політика