ukenru
ukrayina-proti-rosiyi-yespl-14-sichnya-vinese-rishennya-pro-porushennya-prav-lyudini-v-krimu

Україна проти Росії: ЄСПЛ 14 січня винесе рішення про порушення прав людини в Криму

 • 16320 переглядiв

КИЇВ. 11 січня. УНН. Європейський суд з прав людини 14 січня винесе рішення про порушення прав людини в тимчасово окупованому Криму, за позовами України проти Російської Федерації. Про це повідомляє УНН з посиланням на пресслужбу Ради Європи.

"ЄСПЛ винесе 14 січня рішення за позовами України про порушення прав людини в Криму ... Справа стосується тверджень України про систематичне ("адміністративну практику") порушення Російською Федерацією Європейської конвенції з прав людини в Криму", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що засідання буде відкритим і відбудеться о 10:00 в Страсбурзі.

"Уряд України стверджує, що з 27 лютого 2014 року Російська Федерація здійснює повний контроль над Автономною Республікою Крим і містом Севастополем, невід'ємними частинами України і здійснює юрисдикцію щодо ситуації, яка привела до численних порушень Конвенції. Уряд стверджує, що ці порушення є результатом спільних адміністративних практик Російської Федерації", - повідомили в пресслужбі.

Нагадаємо, Генасамблея ООН проголосувала за резолюцію по Криму.

Резолюція чітко визначає нелегітимність органів і посадових осіб РФ в Криму у контексті посилення міжнародної політики невизнання спроби анексії Криму. На рівні ООН вперше зафіксовано, що такі посадові особи повинні розглядатися лише як „окупаційна влада Російської Федерації“. Документ констатує, що Росія не виконує міжнародні зобов’язання у сфері прав людини та міжнародного гуманітарного права. Зазначається, що рівень дотримання прав людини в Криму після його окупації Росією значно знизився також через те, що РФ є учасницею меншої кількості відповідних міжнародних договорів, ніж Україна. ГА ООН наголошує, що Росія використовує пандемію COVID-19 для запровадження невиправданих обмежувальних заходів на півострові, посилюючи репресії проти населення, зокрема шляхом залучення ФСБ.

Українські Національні Новини

Політика