ukenru
ukrayina-prodovzhit-vilno-koristuvatis-kerchenskoyu-protokoyu-minoboroni

Україна продовжить вільно користуватись Керченською протокою – Міноборони

 • 12235 переглядiв

КИЇВ. 10 січня. УНН. Україна продовжуватиме вільно користуватись Керченською протокою і організовуватиме нові проходи українських кораблів нею. Про це в інтерв'ю "Урядовому кур'єру" повідомив міністр оборони України Степан Полторак, передає УНН.

"Другу спробу проходу наших військових кораблів росіяни використали для влаштування провокації. Але запевнюю: такі проходи організовуватимемо й надалі. Будуть і двадцятий, і сотий проходи. І завжди, бо Азовське море теж українське, а Маріуполь і Бердянськ — наші порти, де працює значна частина економіки", - сказав Полторак.

Він також зазначив, що світова спільнота зможе переконати Росію виконувати міжнародні угоди.

"Ми не відмовимося від нашого права вільно проходити Керченською протокою тоді, коли в цьому буде необхідність. Сподіваюся, нашим партнерам у світі вдасться переконати Росію в необхідності виконання міжнародних угод", - повідомив міністр оборони.

Раніше УНН повідомляв, що 22 з 23 затриманих росіянами українських моряків визнали себе військовополоненими

Нагадаємо, 25 листопада прикордонні кораблі ФСБ РФ обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполь в Азовському морі.

Затримані українські кораблі були доставлені в окуповану Керч. У полон було взято 24 людини - військові моряки і співробітники СБУ. Їх заарештували на два місяці. 

Українські Національні Новини

Політика