ukenru
ukrayina-povinna-visunuti-pretenziyi-do-rf-za-krimsku-viyskovu-tekhniku-ekspert

Україна повинна висунути претензії до РФ за кримську військову техніку – експерт

 • 12854 переглядiв

КИЇВ. 12 січня. УНН. Україна повинна висунути певні економічні претензії до Російської Федерації за військову техніку, яка залишилась в анексованому Криму. Про це в коментарі кореспонденту УНН заявив військовий експерт Ігор Козій.

"Я думаю, що у питанні українського військового майна, яке залишилося у анексованому Криму, правильним було б виставити рахунок. Тобто, ми повинні висунути претензії Росії за той час, який вони експлуатували (військові – ред.) кораблі (які залишилися у Криму – ред.). Беручи до уваги то, що наші кораблі намагалися здійснити прорив, тобто пересувалися, ми можемо припустити, що вони були у бойової готовності. Якщо РФ їх довела до такого стану, про який заявив президент Росії, то відповідно Україна повинна висунути певні економічні претензії. Але Росія повинна бути визнана агресором", - підкреслив І. Козій.

Нагадаємо, президент Росії Володимир Путін заявив, що Росія готова повернути з окупованого Криму Україні військову техніку. Він зауважив, що ця техніка "знаходиться в жалюгідному стані" і уточнив, що "мова йде про десятки кораблів, десятки бойових літаків".

Українські Національні Новини

Політика