ukenru
ukrayina-postachatime-elektroenergiyu-do-moldovi-z-4-chervnya

Україна постачатиме електроенергію до Молдови з 4 червня

 • 106756 переглядiв

КИЇВ. 3 червня. УНН. Відзавтра розпочнеться постачання української електроенергії до Молдови. Про це повідомила національна енергетична компанія "Енергоатом", пише УНН.

Цитата

«З 04 червня 2022 року розпочнеться постачання української електроенергії до Молдови. ДП «НАЕК «Енергоатом» - найбільший виробник електроенергії України - уклав експортний контракт з молдовською державною компанією Energocom. Відповідно до домовленостей, Енергоатом планує у червні поставити в Молдову 85,2 тис. МВт-год електроенергії за ціною $77 за 1 МВт-год», - повідомили в НАЕК.

Деталі

Зазначається, що завдяки експорту «Енергоатом» отримає додаткове джерело для фінансування ПСО, за яким здійснюється постачання електроенергії населенню.

«Енергоспоживання Молдови значною мірою залежить від генерації на Молдовській ДРЕС, що належить рф. Український експорт дозволить країні диверсифікувати постачання електричної енергії та посилити її енергетичну безпеку», - кажуть на підприємстві.

Додамо

Україна та Молдова разом подолали складний шлях інтеграції з європейською ENTSO-E. Енергосистеми обох країн були повністю синхронізовані з енергомережею континентальної Європи в середині березня 2022 року. На сьогодні Україна та Молдова продовжують партнерство та поглиблюють співпрацю.

Доповнення

У травні стало відомо, що Україна своїм експортом електроенергії допомагає Молдові знизити залежність від російських потужностей з невизнаного Придністров’я. Також відкрито можливість експорту до ЄС завдяки приєднанню до європейської ENTSO-E, що забезпечує країні експортну виручку.

Українські Національні Новини

Економіка