ukenru
ukrayina-otrimala-blizko-700-mln-dol-drugogo-transhu-vid-mvf-natsbank

Україна отримала близько 700 млн дол. другого траншу від МВФ - Нацбанк

 • 32297 переглядiв

КИЇВ. 24 листопада. УНН. Україна у середу отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою Stand-By. Про це УНН повідомили у пресслужбі Національного банку України у відповідь на запит.

Цитата:

“24 листопада Україна отримала другий транш від Міжнародного валютного фонду за програмою Stand-By у розмірі 500 млн СПЗ (еквівалент 699 млн дол. США). Відповідні кошти будуть зараховані на рахунки Державного казначейства України”, - повідомили в НБУ.

Контекст

Виконавча рада Міжнародного валютного фонду цього тижня винесла позитивне рішення щодо виділення Україні чергового траншу за програмою Stand-By.

Завершення перегляду дозволив Україні отримати близько 699 мільйонів доларів США (500 мільйонів SDR), внаслідок чого загальний обсяг виплат у межах поточної угоди становитиме близько 2,8 мільярда доларів США (2 мільярди SDR).

18-місячна програма МВФ з Україною у форматі Stand-By з можливістю доступу до 5 млрд доларів була схвалена 9 червня 2020 року з метою забезпечення підтримки платіжного балансу і бюджету у той час, як влада України бореться з наслідками шоку від пандемії COVID-19. Ця програма покликана консолідувати попередні досягнення та сприяти просуванню України шляхом важливих структурних реформ з метою мінімізації ключових вразливостей.

Тепер дію програми співпраці продовжено до кінця червня 2022 року.

Українські Національні Новини

Економіка